آموزش سواد دیجیتال به دانش آموزان در سال ۲۰۲۳
آموزش سواد دیجیتال به دانش آموزان در سال ۲۰۲۳
آموزش سواد دیجیتال به دانش آموزان در سال ۲۰۲۳ – مفهوم سواد دیجیتالی جدید نیست. با این حال، دوران پس از کووید، بازاندیشی یا حتی تعریف مجدد این مفهوم را تشویق کرد. در حالی که قبلاً در مورد مهارت های اساسی محاسبات بود، اکنون در مورد استفاده هوشمندانه از فناوری اطلاعات و اینترنت است. در واقع؛ دنیا به فناوری وابسته است و دانشآموزان مدرن در کلاسهای درس و در طول دورههای آنلاین هوش و ذکاوت فناوری را نشان میدهند . آنها میدانند که با دستگاهها و برنامههای مختلف چه کنند، با معلمان در مورد تقویتکنندههای وایفای مشورت کنند، به کلاسهای کدنویسی بپیوندند تا حتی بیشتر در زمینه فناوری اطلاعات کسب کنند. اما، آیا واقعاً می توانیم چنین دوستی دانش آموزان خود را با برنامه های جدید سواد دیجیتال بنامیم؟ آیا این بیشتر در مورد تسلط دیجیتال نیست؟
فهرست محتوا
آموزش سواد دیجیتال به دانش آموزان در سال ۲۰۲۳
تعریف سواد دیجیتال
دانشگاه کرنل سواد دیجیتال را به عنوان “توانایی یافتن، ارزیابی، استفاده، اشتراک گذاری و ایجاد محتوا با استفاده از فناوری اطلاعات و اینترنت” توصیف می کند. من در اینجا روی “ارزیابی و استفاده” تمرکز می کنم. دنیای امروزی از شوک محتوا، تهدیدات آنلاین، و پس از حقیقت نیازمند پردازش مسئولانه داده است. و این چیزی است که اکثر دانش آموزان هنوز حسرت آن را دارند.
من سواد دیجیتال را توانایی هدایت و مصرف اطلاعات آنلاین، ایمن و سازنده بودن در دنیای دیجیتال و انتقال صحیح اطلاعات به دیگران توصیف میکنم. بسته به زمینه، مهارت های سواد دیجیتال ممکن است شامل سواد رسانه ای و بصری [۱] باشد. تسلط تکنولوژی فوق نیز اینجاست.
با افزایش آموزش آنلاین ، کمک به دانشآموزان برای درک بهتر و تعامل با فناوریها و منابع رسانهای در موقعیتهای واقعی بسیار مهم است. نه تنها می تواند به آنها کمک کند تا نیازهای آموزشی فعلی را دنبال کنند، بلکه آنها را برای روندهای آینده و فرصت های شغلی آماده می کند. در حالی که بیشتر افراد می دانند چگونه اطلاعات را برای تکالیف در گوگل جستجو کنند و تصاویر را در اینستاگرام به اشتراک بگذارند، سواد دیجیتال فراتر از این مهارت ها است.
در سال ۲۰۲۳ چه کسی با سواد دیجیتالی است؟
در سال ۲۰۱۱، انجمن کتابخانه آمریکا [۲] یک فرد با سواد دیجیتال را به عنوان فردی تعریف کرد که می تواند از فناوری ها استفاده کند، مهارت های فنی و شناختی خود را برای پردازش اطلاعات آنلاین پیاده کند و آن اطلاعات را به مردم منتقل کند. دوازده سال بعد، زمانی که هوش مصنوعی به در می زند و وضوح و بهداشت اطلاعات برای حمایت از مصرف محتوای ایمن، معتبر و مرتبط حیاتی است، یک فرد با سواد دیجیتالی نیز می تواند مهارت های خود را بر این اساس بهینه کند.
سواد دیجیتال در مورد استفاده ایمن، موثر و مسئولانه از فناوری و اینترنت در کلاس های درس و زندگی شخصی است. معلمان با درک اهمیت آن برای دانش آموزان، که در پیشرفت تحصیلی، افزایش ایمنی آنلاین، بهبود عدالت دیجیتال و فرصت های اجتماعی نهفته است، ممکن است بخواهند برخی از استراتژی ها را برای توسعه سواد دیجیتال در کلاس های درس خود امتحان کنند.
چگونه سواد دیجیتال را در فراگیران تشویق کنیم؟
برخی از مدارس در حال حاضر تمرکز خود را بر آموزش سواد دیجیتال از کلاس های ابتدایی ایجاد کرده اند. دیگران آنقدرها با واقعیت پس از کووید و شرایط عادی جدید یادگیری آنلاین به روز نیستند. هر منطقه، برنامه درسی شخصی یا برنامه دوره آنلاین شما ، می توانید موارد زیر را انجام دهید:
- به دانشآموزان بیاموزید که چگونه اطلاعاتی را که آنلاین پیدا میکنند ارزیابی کنند – توضیح دهید که چگونه میتوان در مورد معتبر بودن منبع و درست یا نادرست بودن اطلاعات موجود در یک وبسایت قضاوت کرد. شرط می بندم اگر بگویم که توانایی یافتن منابع موثق در قرن بیست و یکم حیاتی است، با من موافق خواهید بود. برای شروع، معلم میتواند فهرستی از منابع آموزشی را برای دانشآموزان فراهم کند تا به عنوان نمونههایی از وبسایتهای قابل اعتماد ببینند. برای اطمینان از ایمن و قابل اعتماد بودن آنها، قبل از توصیه در مورد آن منابع تحقیق کنید.
- بحث در مورد حریم خصوصی آنلاین با دانش آموزان – وقت بگذارید و نحوه انتخاب و ذخیره گذرواژه های ایمن، زمانی که اشتراک گذاری اطلاعات شخصی مناسب نیست و نحوه استفاده مسئولانه از رسانه های اجتماعی را توضیح دهید. به آنها بگویید چگونه برنامه ها یا وب سایت های مورد علاقه آنها اطلاعات را ذخیره می کنند و با آن چه می کنند.
- به دانشآموزان کمک کنید تا آداب معاشرت آنلاین را درک کنند – درباره اینکه کدام تصاویر یا متنها برای پست کردن نامناسب هستند و نحوه برقراری ارتباط آنلاین برای جلوگیری از قلدری، سوءاستفاده یا سایر رفتارهای توهینآمیز بحث کنید. ارتباط محترمانه را تشویق کنید: دانش آموزان باید بدانند که مسئول آنچه در اینترنت می گویند یا انجام می دهند، هستند.
- نوشتن دیجیتالی را آموزش دهید – به دانش آموزان بگویید که نوشتن سنتی با محتوای آنلاین چقدر متفاوت است تا آنها یکی را با دیگری اشتباه نگیرند. آنها باید بدانند که چگونه پیوندها و مراجع را به صورت نوشتاری بگنجانند، متن ها را بسته به مخاطب مورد نظر اصلاح کنند، تصاویر را انتخاب کرده و درج کنند و غیره. درست مانند شما که تفاوت بین مقاله شخصی و مقاله تحقیقاتی را آموزش می دهید، ارزش توضیح نحوه پست در اینستاگرام را نیز دارد. با یک پست وبلاگ یا یک بیانیه مطبوعاتی برای مجلات آنلاین متفاوت است.
- بحث در مورد ابزارهای هوش مصنوعی و یکپارچگی تحصیلی
سرقت ادبی [۳] و سایر جنبه های صداقت تحصیلی برای بسیاری از مربیان دردسرساز است. و این نقاط درد پس از ورود ChatGPT به فضای آنلاین حتی بیشتر فعال شده اند. در حالی که برخی در مورد تهدید [۴] چنین ابزارهای نوشتن هوش مصنوعی می توانند برای دنیای آموزش آزاردهنده باشند، برخی دیگر درباره فرصت هایی که برای معلمان به ارمغان می آورد بحث می کنند.
اما در مورد دانش آموزان چطور؟
ابزارهایی مانند ChatGPT برای نوشتن تکالیف بسیار وسوسه انگیز هستند. در حالی که مربیان قبلاً با مقالههایی که دانشآموزان از خدمات مربوطه سفارش میدادند مشکل داشتند، اکنون آن دانشآموزان میتوانند از هوش مصنوعی بخواهند تا برای آنها مقاله بسازد، که ربطی به صداقت ندارد. اما به جای منع دانشآموزان از استفاده از هوش مصنوعی و تهدید تحریمها برای سرقت ادبی، درباره نحوه عملکرد ChatGPT و نحوه استفاده از آن به خوبی بحث کنید.
فناوریها رشد میکنند و راه به جایی نمیبرند، بنابراین وقت آن است که بر سواد دیجیتال تمرکز کنید، مهم نیست در کجای این سفر هستید. دانش آموزان باید بدانند که چگونه با دنیای دیجیتال درگیر شوند و شما می توانید آنها را در مسیر تعامل آنلاین سالم و ایمن راهنمایی کنید.
پاورپوینت مبانی سواد رسانه و تکنیکهای اقناع ppt
پاورپوینت آشنایی با مبانی سواد رسانه ای و تکنیک های اقناعی یک ارائه حرفه ای با افکت های زیبا در ۵۰ اسلاید مناسب دانشجویان و مربیان سواد رسانه ای است. در این ارائه به انواع سواد از دیدگاه یونسکو، فرآیند ارتباط، سواد رسانهای چیست؟، مهارت های سواد رسانه، اهمیت سواد رسانه ای، چرا سواد رسانه…
پاورپوینت سواد رسانه ای ppt – مبانی سواد رسانه ای و ضرورت آموزش به کودکان
در این ارائه ۴۴ اسلایدی به مبانی سواد رسانه ای، شیوه های اثر گذاری رسانه بر مخاطب و دلایل و ضرورت های آموزش سواد رسانه ای و به کودکان پرداخته شده است. مهارت های مورد نیاز کودکان برای استفاده از رسانه معرفی شده و آسیب های عدم توجه به این مهارت ها آورده شده است.…
منابع
[۱] توسعه مهارت های سواد دیجیتال دانش آموزان از طریق داستان سرایی دیجیتال با دستگاه های تلفن همراه
[۲] سواد دیجیتال چیست ؟
[۳] چگونه از سرقت ادبی در آموزش الکترونیکی امروز جلوگیری کنیم
[۴] آیا ChatGPT واقعاً تهدیدی برای دنیای آموزش است ؟
https://elearningindustry.com/teaching-digital-literacy-to-students-in-2023