عواقب دوستی های اینترنتی برای نوجوانان
عواقب دوستی های اینترنتی – آنچه نوجوانان باید درباره دوستی در فضای مجازی بدانند
عواقب دوستی های اینترنتی – نویسنده: علی محمد رجبی
شبکههای اجتماعی بستری جدید برای دوستی
دنبال کردن صفحهی شخصی، لایک کردن، نظر دادن به مطلب ارسال شده در شبکههای اجتماعی و یا دریافت و ارسال یک پیام خصوصی در این شبکهها میتواند نقطه شروع یک آشنایی و دوستی اینترنتی باشد. متأسفانه این روشها امروزه از نظر بخش قابل توجهی از نوجوانان وسیله مناسبی برای برقراری یا آشنایی ارتباط با افراد مختلف به شمار میرود و حتی برای انتخاب شریک زندگی خود هم به آن متوسل میشوند.
در خصوص این موضوع نظرات و ایدههای مختلفی وجود دارد، برخی معتقدند با تغییر جوامع و رایج شدن روشهای ارتباطی جدید مانند استفاده از شبکههای اجتماعی، میتوان از این روشها به عنوان یک روش ارتباطی مؤثر استفاده کرد، البته در مقابل این گروه هستند کسانی که معتقدند شبکههای اجتماعی و ارتباط از طریق آنها به دلیل آسیبهای متعدد و امکان فریبکاری، گمنامی و استفاده از هویت جعلی روش مناسبی برای آغاز یک رابطه دوستانه نیست.
معضل مهم دیگر در دوستیهای اینترنتی، تبدیل شدن آنها به یک رابطه عاشقانه و یا حتی ازدواج است، امری که میتواند دامنه تأثیرگذاری روابط دوستانه در فضای مجازی را بر روی زندگی و آینده افراد به خصوص نوجوانان و جوانان به شدت افزایش دهد.
خوب و بد دوستی در شبکههای اجتماعی
لایک کردن، فالو کردن، اشتراکگذاری و پیام خصوصی فرستادن اصلیترین ابزارهای کاربران برای برقراری ارتباط با دیگران در شبکههای اجتماعی است. مشکل اساسی این شیوهی آشنایی این است که چون افراد با هم ارتباط رو در رو و حضوری ندارند، شناخت، آنها از یکدیگر محدود به اطلاعاتی است که از خود منتشر میکنند، اینجاست که افراد میتوانند خود را غیر از آنچه هستند معرفی کرده و در ذهن مخاطب خود تصویرسازی کنند.
این مشکل در نوجوانان به دلیل غلبه احساسات بر تفکر به مراتب بیشتر و جدیتر است، بسیاری از نوجوانان در اینگونه ارتباطها قبل از آنکه به شناخت دقیقی از طرف مقابل برسند دچار علاقه و دلبستگی میشوند. پس از اینکه روابط بین آنها پیشرفتهتر شده و وارد مرحله ارتباط رو در رو شد، بسیار اتفاق افتاده که طرفین با دیدن یکدیگر شوکه شده و متوجه میشوند که هیچ سنخیتی با هم ندارند و این موضوع به دلشکستگی و سرخوردگی آنها منجر میشود.
یک نمونه واقعی
اما این همه ماجرا نیست بسیار اتفاق افتاده یکی از طرفین با سوء نیت در یک رابطه دوستانه وارد میشود و پس از اینکه اعتماد طرف مقابل را جلب کرد اقدام به دریافت اطلاعات مهم از زندگی خصوصی و تصاویر خصوصی از طرف مقابل مینماید و این آغازی خواهد بود برای تهدید، اخاذی و سوء استفادههای مجرمانه از طرف مقابلشان.
یکی از این نمونهها را به گزارش جام جم آنلاین بخوانید:
سعید پسری جوان طبق عادت همیشگی بعد از خوردن شام، گوشی تلفن همراهش را برداشت و سرگرم گشتوگذار در فضای مجازی و سایتهای دوستیابی شد. دقایقی بعد با دیدن عکس مونا، دختری که برایش پیام آشنایی فرستاده بود، بیمعطلی او را به فهرست دوستانش اضافه کرد و گفتوگوی دختر و پسر جوان آغاز شد. مونا که خود را تک دختر یک خانواده پولدار معرفی میکرد، با دلبری سعید را شیفته و دلباخته خود کرد.
بعد از مدتی سعید به طور اتفاقی عکس مونا را در گوشی یکی از دوستان خود دید و بعد از پرس و جو درباره آن دریافت که مونا با او نیز طرح دوستی ریخته است. سعید که از این ماجرا به شدت آشفته شده بود به سراغ مونا رفته و بعد از آنکه توانست با ترفندی به گوشی دخترک دست پیدا کند متوجه شد مونا با چندین نفر دیگر نیز طرح دوستی ریخته و با آنها ارتباط دارد.
سعید وقتی از خیانت دوباره مونا آگاه شد، یک روز به بهانه گردش و تفریح او را به ویلایی در جاجرود کشاند. دخترک بیخبر از همه جا میخواست شروع به دلربایی و طنازی کند که در یک چشم برهم زدن دستان پر از کینه سعید دور گردنش حلقه شد.
پسرک نگاه پر از نفرتش را بر صورت مونا میریخت و او دست و پا زنان دنبال راه فرار بود اما فقط چند لحظه کافی بود تا چشمان زیبایش بیفروغ شود. ساعتی بعد جسد مونا در میان شعلههای خشم و نفرت سعید سوخت و خاکستر شد.
عواقب دوستی های اینترنتی ,عواقب دوستی های اینترنتی ,عواقب دوستی های اینترنتی ,عواقب دوستی های اینترنتی ,عواقب دوستی های اینترنتی ,عواقب دوستی های اینترنتی ,عواقب دوستی های اینترنتی ,عواقب دوستی های اینترنتی
تهیه شده گروه محتوای درسا