قدرت در فضای مجازی
قدرت در فضای مجازی
« قوّت در فضای مجازی حیاتی است؛ امروز فضای مجازی حاکم بر زندگی انسانها است در همهی دنیا؛ و یک عدّهای همهی کارهایشان را از طریق فضای مجازی پیش میبرند؛ قوّت در این [زمینه] حیاتی است. » (بیانات نوروز ۹۹ رهبر معظم انقلاب )
باور اینکه فضای مجازی ساحت جدیدی از زندگی انسان هزاره سوم است و باید آن را شناخت، درک کرد و در اختیار گرفت بخشی از منظومه مورد نظر رهبر معظم انقلاب برای مدیریت کلان کشور است، این طراحی با تشکیل شورای عالی فضای مجازی به اوج رسید. اما قدرتمندی کشور در فضای مجازی چگونه می تواند باشد و مولفه اصلی آن چیست؟ و مرکز ملی فضای مجازی می بایست به کدام ابعاد توجه کند؟
شاید بتوان افزایش قدرت اعمال حاکمیت در فضای مجازی را مهمترین مولفه قدرتمندی در فضای مجازی دانست. اعمال قدرت در فضای مجازی می تواند حداقل دارای ۵ بعد باشد؛
۱- قدرت برقراری ارتباط پایدار در هر شرایط،
۲- قدرت صیانت از افکار عمومی،
۳- قدرت تامین نیازهای خدماتی،
۴- قدرت اعمال قوانین داخلی
۵- قدرت تحمیل اراده بر دشمن.
فضای مجازی و بهره گیری درست از آن رکنی اساسی در مسیر پیشرفت ایران و تمدن سازی اسلامی است و برای افزایش اثر گذاری فضای مجازی بر تحقق آرمان های تمدن ساز ایرانی-اسلامی ۵ گام ضروری می نماید:
گام اول- پیاده سازی هر چه زودتر شبکه ملی اطلاعات با نگاه حداکثری به آن.
گام دوم- تقویت تاب آوری فرهنگی کاربران و تاب آوری زیرساختی فضای مجازی کشور
گام سوم- تقویت قدرت محتوا سازی و انتشار محتوا در فضای مجازی در چهارچوب سبک زندگی ایرانی – اسلامی
گام چهارم- تقویت قدرت نفوذ محتوا و خدمات توسعه داده شده بر پایه فرهنگ و اصول ایرانی- اسلامی و جذب کاربران از حوزه فرهنگ نوروز، حوزه فرهنگ شیعه و حوزه فرهنگ جهان اسلام
گام پنجم- تقویت قدرت تاثیر گذاری بین المللی تولیدات محتوایی و خدماتی کشور در فضای مجازی
وجود پایه های فکری و تمدنی عظیم در کشور، وجود ظرفیت های بسیار مناسب زیرساختی، وجود جوانان با انگیزه و دانشمند، قدرتمند شدن در فضای مجازی را امری دست یافتی نموده است، به شرطی که تعریف مناسب و اراده ای برای تحقق آن داشته باشیم.
۴ فروردین ۱۳۹۹
علی محمد رجبی
@familyweb